The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Szicíliai kitekintés 2

COS Cerasuolo di Vittoria 2012

2015. szeptember 18. - sweetsole

1980-ban alapított birtok, jelenleg 30 hektáros területtel, szintén Szicíliából, Cerasuolo di Vittoria körzetből. Biodinamikus elvek mentén működő természethű borkészítés, betonkádak, amforák, hagyományok.

img_20150909_172428.jpg

30 éves tőkék, 60% Nero d'Avola / 40% Frappato, betonban erjedt, majd 18 hónap 30 hektós hordóban. Rubin szín, kirobbanó illat, minimális füst, kis föld, étcsokoládé, idővel virágok, hecsedli, cseresznye, dohány, feketebors bukkan elő, szép és szálaznivaló, nagyon elegáns. A kortyban elsőre a fűszereké a főszerep, de idővel a gyümölcsök is erőre kapnak, rengeteg meggy, cseresznye, csipkebogyó, kis szilva. Könnyed, jó ivású korty, inkább a fineszre gyúr, mint a testre, szép és gazdag. A tannin épphogy érintésnyi. Lecsengése percekben mérhető. Nagyon tetszett. Erős 6 pont (89-90). 15,5€.

A pincészet weboldala:

http://www.cosvittoria.it/?lang=en

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr247793072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása