The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Az esti Bikavér párbaj elé

Márkvárt Bikavér 2013

2016. február 26. - sweetsole

Este kiderül, hogy merre tartanak Bikavér fronton az egri / szekszárdi termelők, melyről a jövő hét folyamán lesz is valami megemlékezés. Addig is, egy kis kedvcsináló a hajtás után.

img_20160220_213756.jpg

Új szekszárdi palack, figyelemfelkeltő címke. Bontáskor primőr illat, egy kis idő kell, hogy összekapja magát, és teljes fesztávon szárnyaljanak a gyümölcsök. Roppanó cseresznye, meggy, de van a sötétebb bogyósokból is, áfonya és szeder, nyakon öntve egy csokor fűszerrel, mely egyrészt feltehetőleg a kadarkából és kékfrankosból, másrész a hordóból jöhet, mely nem tolakszik, inkább csak színezi a képet, leginkább akkor érezhető, ha pihentetjük a poharat, ekkor enyhe kávés jegyek jelentkeznek. Szép egyensúly, a közepes testet szépen integrált csersavak tartják, savai lendületesek, az illatban is megtapasztalt finom gyümölcsösség pedig remek lecsengést biztosít. Egy bisztróboron túl, az áttörésen innen, de a jelenlegi akciós árat (2.700,- huf) mindenképpen megéri, 6 pont (86-87).

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr148415700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása