The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Szecskő Rubintos 2009

2015. október 02. - sweetsole

A rubintost kadarka és kékfrankos keresztezésével hozta létre Kozma Pál és Tusnádi József 1951-ben. Tudomásom szerint jelenleg csak Szecskő Tamás készít rudintosból bort és Ő se sokat, mindössze évi ~500 palackot a Peres dűlőből.

img_20150927_120403_rubintos.jpg

Borunk világos rubin színben pompázik, nem utal karima az öregedésre, inkább olyan kadarkásan halvány, enyhén téglás. Már bontáskor is nagyon szép illat, fűszerkert, bors, ánizs, találkozása a gyümölcsökkel, meggy, cseresznye, kis ribizli. Pihentetve elegáns hordós jegyek is megjelennek, minimális dohány és kávé. A korty is nagyszerű élményt kínál, a test alig közepes, de szépen hozza az illatban észlelt gyümölcsöket és fűszereket, melyek perces lecsengéssel búcsúznak. Amellett, hogy igazi kuriózum, örömbor is a javából. Sajnos másod és harmadnapra sokat veszt a vonzerejéből, egy narancsos, mákos illat uralja el, a gyümölcsök teljesen kihalnak. 6 pont (86)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr677844900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása