The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Természetesre hangolva

Ráspi Kékfrankos 2013

2016. március 23. - sweetsole

Akiknek még nem ízlett egyetlen Ráspi bor sem, ezzel sem fognak szerelembe esni, de Villány fanatikusok, tannin, lekvár és hordószörny kedvelők is messziről kerüljék.

raspi.jpg 

Első nap engem sem győzött meg, föld, avar, animalitás árad a pohárból, enyhe illó kíséretében természetes boros hangulat, egy fél óra mindenképpen szükséges, hogy megjelenjenek meggyes, cseresznyés gyümölcsei. Másnapra metamorfózison ment át! A természetes boros hangulat megmaradt, némi illó is, de nagyon könnyed pirosbogyósokkal, meggyel, ribizlivel és fűszerekkel bővült az illattár, pihentetve kis dohányosság, kávé is felbukkan. Szájban könnyed, magasra hangolt savakkal, jelzés értékű tanninnal, szép meggyes, málnás ízek a fanyarkás, hosszan búcsúzó lecsengésben.

Érezhető az a fajta természetes boros irány, mely szerintem részben az alacsony kénhasználatból is ered, rokon vonásokat mutat a Weninger, Wetzer, de továbbmegyek Claus Preisinger, Umathum, Nitnnaus alap kékfrankosokkal. Nem rövidtávfutó, egy borversenyen valószínűleg elvérezne, idő kell, hogy kibontsa szárnyait, fogyasztás előtt nyugodtan dekantáljuk akár egy órát is.

Én nagyon szeretem ezt a stílust, de inkább csak kísérletező kedvűeknek, savtűrőknek, kékfrankos kedvelőknek ajánlott. 5 pont (86), árában van (2490-2590 / Pinceáron-Bortársaság)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr338511608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása