Prémium bor szavatossági idővel? Egy bor, mely a természetesség jegyében született, a szőlő sem kapott növényvédő-szereket, a telepítés óta organikusan, zsályával, csalánnal és más gyógynövényekkel együtt kézzel és lóval művelik. A kézi szüretet követően a lehető legkevesebb beavatkozással, spontán erjesztve készítik, majd ezután 12.000 literes betontartályban érlelik, februárban kerül letöltésre szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül, majd ajánlott a következő év februárjáig elfogyasztani. A Drop-shop jóvoltából 6 palack erejéig a szerencsések itthon is megkóstolhatták.
A Vintae csoport 1999-ben alakult, jelenleg több mint 10 spanyol területről készítenek borokat, hozzájuk tartozik az itthon talán kicsit jobban ismert Matsu borászat is. Tárgyi borunk a Bodegas Aroa Navarrai ültetvényéről származik, mésztartalmú agyagos talajról. Javarészt grenache, vagy ahogy arrafelé nevezik garnacha alkotja, ennek megfelelően intenzív málnás, szedres, ibolyás illat uralja. A korty nagyon friss, kirobbanóan gyümölcsös, a közepesnél talán kicsit vékonyabb, de lehengerlően jól iható. Nem jelentekezik a természetes borokra, illetve az alacsony kénhasználatra jellemző vasas, fémes íz, ez inkább örömborozáshoz ajánlott. 6 pont (87)