The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

A kadarka érlelhetősége

Orsolya Görbesoros Kadarka 2009

2015. szeptember 25. - sweetsole

Néha érdemes egy-egy kadarkát elfektetni, persze csak a jobban sikerültekből. Annak idején posztom tárgya is nagyon szép bor volt, de álmomban sem gondoltam, hogy még annál is szebbé válik.

img_20150616_205213_orsolya.jpg

 

Nagyon halvány szín, kirobbanó gyümölcsös illatfelhő, cseresznye, meggy, eper, hecsedli, minimális hordófűszerek, de semmi kávé vagy csoki, kis avar, enyhe gombás, földes beütések. A korty markáns savakkal, már-már savanykásan vezeti a gyümölcsorgiát, mely hosszan, emlékezetesen kitölti a pofazacskó minden szegletét, percekben mérhetően. Könnyed, légiesen törékeny, sőt vékony test, tanninmentesen, de mégis él, vibrál, s lehengerel. Valahogy csak eltengetném az életem ilyen borokon, kár hogy ez volt az utolsó palackom. Igazi örömbor, stabil 7 pont (91). Tudtommal sajnos az ültetvényt azóta bérbe adták, nem ők művelik. :(

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr257813780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása