The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Villányi újhullám

Wassmann Cabernet Franc 2013

2015. december 30. - sweetsole

Nem lelkesedek túlzottan a villányi borokért, ennek oka a túlérett alapanyag hajszolása, a magas alkohol és a nyomasztó hordóhasználat. Hála Istennek tárgyi borunk egyik kritériumnak sem felel meg, de nem ezért döntöttem a megvásárlása mellett. A Mitiszol? fesztiválon az egyik kedvencem volt, és a december eleji akció meghozta a kedvem.

wasmmann_cf.jpg

A pincészetet Ralf Waßmann és Susann Hanauer gyermeke, 2 hektáron gazdálkodnak biodinamikus elvek mentén. Bővebb információ a pincészet honlapján érhető el.

Wassmann Cabernet Franc 2013
Első blikkre érződik ugyan a hordó, de nagyon elegáns, visszafogott, csak a háttérből színesít némi fűszerrel és vaníliával, inkább a gyümölcsök dominálnak áfonya és szeder formájában. A test maximum közepes, mindenféle nehézkességtől mentes, legfőbb erénye a harmónia, 13,5-es alkohol mellett sikerült teljesen érett alapanyagot szüretelni. Savai lendületesek, érintésnyi finomszemcsés tannin, lédús gyümölcsösség marad emlékül a hosszú lecsengésben. Pályája elején, ígéretes jövővel. 7 pont (90-91) Sajnos az ára csillagászati magasságokban leledzik, 8.900,- huf.
Még több ilyen bort kívánok a borvidéknek, de ha lehet az árazó gépet csavarják alacsonyabb fordulatra.

Minden kedves olvasónak kívánok Boldog Új Esztendőt, egészségben, sikerekben és jó borokban gazdag évet.
Jövőre folytatjuk.
Peace.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr978202580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása