Nem lelkesedek túlzottan a villányi borokért, ennek oka a túlérett alapanyag hajszolása, a magas alkohol és a nyomasztó hordóhasználat. Hála Istennek tárgyi borunk egyik kritériumnak sem felel meg, de nem ezért döntöttem a megvásárlása mellett. A Mitiszol? fesztiválon az egyik kedvencem volt, és a december eleji akció meghozta a kedvem.
A pincészetet Ralf Waßmann és Susann Hanauer gyermeke, 2 hektáron gazdálkodnak biodinamikus elvek mentén. Bővebb információ a pincészet honlapján érhető el.
Wassmann Cabernet Franc 2013
Első blikkre érződik ugyan a hordó, de nagyon elegáns, visszafogott, csak a háttérből színesít némi fűszerrel és vaníliával, inkább a gyümölcsök dominálnak áfonya és szeder formájában. A test maximum közepes, mindenféle nehézkességtől mentes, legfőbb erénye a harmónia, 13,5-es alkohol mellett sikerült teljesen érett alapanyagot szüretelni. Savai lendületesek, érintésnyi finomszemcsés tannin, lédús gyümölcsösség marad emlékül a hosszú lecsengésben. Pályája elején, ígéretes jövővel. 7 pont (90-91) Sajnos az ára csillagászati magasságokban leledzik, 8.900,- huf.
Még több ilyen bort kívánok a borvidéknek, de ha lehet az árazó gépet csavarják alacsonyabb fordulatra.
Minden kedves olvasónak kívánok Boldog Új Esztendőt, egészségben, sikerekben és jó borokban gazdag évet.
Jövőre folytatjuk.
Peace.