The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Oktat egy Kadarka

Nagy-Sagmeister Kadarka 2013

2015. december 04. - sweetsole

A Nagy-Sagmeister pince viszonylag rövid múltra tekint vissza, a pincét Nagy József táncművész és Sagmeister Ernő borász alapította 2009-ben. Jelenleg 5,5 hektáron gazdálkodnak a délvidéki Szerémségben, Ürög és Nyárád határában. Első megjelenő évjáratuk 2011 volt, a Furmintot Ők telepítették vissza a borvidékre. Természethű gazdálkodás, gyom-, rovarirtók-, műtrágya-, és adalékanyagok kizárásával. Itt egy nagyon jó kis olvasnivaló a pincéről.

20151202_185648.jpg 

Nagy-Sagmeister Szigeti Kadarka 2013
Halvány, törékeny színe már jót sejtet, melyet kirobbanó illata csak fokoz. Tobzódó gyümölcsösség, eper, málna, ribizli, hecsedlis fűszeresség, elegáns, visszafogott hordóhasználat, szálaznivaló összetettség. A korty is hozza az illatban megtapasztalt gyümölcsöket, szép egyensúly, lendületes savak, szinte tanninmentes, minden alkotó a helyén, könnyed és elegáns. Nagyon itatja magát, a visszakóstolás során ez volt az első palack ami kiürült. 6 pont (89) 4.350,- huf, nem éppen olcsó, de minden cseppje megérte, kadarka fanatikusoknak kötelező darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr738138268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása