The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Karácsonyi Boraim I.

Georg Mosbacher Riesling Forster Musenhang 2013

2015. december 25. - sweetsole

Egy eddig még nem kóstolt Mosbacher Erste Lage bor, a hal mellé gondoltam beilleszteni a menübe, de nem volt a legjobb választás, mivel simán lenyomta a halat. Önmagában sokkal nagyobb élményt nyújtott.

musenhang.jpg

8,63 hektáros dűlő Forsttól nyugatra, melyből 0,48 hektáros terület a pincészeté. Hűvösebb terület, mely egyenletes lassú érést tesz lehetővé. 17°C-on acélban erjesztve, majd ugyanott finomsperőn érlelve. Alkohol 13% / sav 8,6 g/l / maradékcukor 6,9 g/l.

Citromsárga, kirobbanóan citrusos illatvilág, zöldalmával, barackkal, szőlővel és fehér virágokkal, nem túl összetett, de nagyon intenzív és elegáns. A korty a megszokott lendületes, citrusos savakon alapszik, precíz egyensúly, szinte vibrál, az illatban is megtapasztalt citrusok, szőlő, zöldalma és kajszibarack gyümölcsei köszönnek vissza. Egy csipetnyivel több maradékcukorral talán szebb lenne, de lehet, hogy csak a karácsonyi süteményözön billentette meg az érzékszerveket. Bőven van ideje a palackban, akinek van belőle nyugodtan fektesse. 7 pont (90)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr968198770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása