The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Szicíliai kitekintés 1

Arianna Occhipinti SP68 Rosso 2013

2015. szeptember 17. - sweetsole

Hazánkban kevésbé ismeret Szicíliai pincészet, 10 hektár szőlő, 15 hektár olíva, biodinamikus szemlélet, korszakalkotó borok.

img_20150903_174100.jpg

A bort adó tőkék átlagosan 14 évesek, 6000 tőke/hektár sűrűségű telepítéssel, mészkővel átszőtt vörös homokos talajról. Összetétel 70% Nero d'Avola / 30% Frappato, természetes élesztőkkel 30 napig héjon erjesztve, majd 6 hónapos érlelés acélban. 12,5-es szesz, DIAM dugós zárás, szűretlen. Az SP68 jelzés egy kis utat takar, mely a régi idők fő borszállítási útvonala volt Vittoria és Quaglio között.

Rubin szín, illatában elsőre egy földes jelleg érezhető, mely 20 perces dekantálás alatt kiszellőzik, helyében egy virágos, fűszeres, cseresznyés, szilvás illatkavalkád marad. A kortyot friss savak repítik lendületesen, érintésnyi tannin, eszement gyümölcsözön, a cseresznye dominál, de a sötétebb tónusú szeder is felbukkan, remek fűszerekkel kiegészülve. Egy percre sem villan be, hogy nehézkes lenne, könnyed, nagyon jó ivású, kellő beltartalom mellett, hosszú gyümölcsös lecsengéssel búcsúzik. Érezhetően fiatal, érleléssel csak jobb lehet, de már most is szenzációs élményt nyújt. 14,5 eurós árával természetesen nem egy best buy tétel. Erős 6 pont (89-90)

 A pincészet weboldala:

http://www.agricolaocchipinti.it/eng.html

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr227792928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása