The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Egy jó burgundi pinot

Domaine A. et P. de Villaine La Digoine 2010

2015. november 02. - sweetsole

Sajnos úgy alakult munkafronton, hogy nem tudok részt venni a pénteki FineWines pinot kóstolón, ezért kénytelen voltam keresni valami ígéretes kárpótlást. A hajtás után kiderül, hogy sikerült-e.

img_20151028_230017.jpg

Domaine A. et P. de Villaine La Digoine 2010
Folyamatosan változó, nyíló, fejlődő, komplex illat. Enyhén földes, avaros, gombás, vegetális jegyek, elegáns hordó, fűszerek, cseresznyés, meggyes, málnás, ribizlis gyümölcsösség. Pihentetve felerősödik a hordó, megpörgetve a gyümölcsösség. Nehéz betelni az illatával. Amit ízben mutat, az még erre is rátesz egy lapáttal, a vegetális jegyek itt is érződnek, de mindent elsöpör a gyümölcsáradat, ribizlis málnás ízek, varratmentes alkotók, szép savak, beépült tanninok, remek egyensúly, hosszú, hecsedlis, csipkebogyós gyümölcsökben gazdag lecsengés. Szofisztikált és meseszerű. Minden megtalálható benne amiért érdemes a pinot szeretni. A legjobb formában nyithattunk rá, melyen csak a jó társaságban fogyasztás élménye tud emelni. Ezen az estén minden a helyén volt, (még az a nagyon büdös sajt is belefért). 7 pont (91) Ha a fogyasztási élményt vesszük, akkor akár lehetne több is. Akciósan 6 ezer pénz körül vettem 2012-ben, úgy érzem bőven megérte az árát.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr478038908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása