The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Portugál gyöngyszem

Quinta da Carvailhosa Campo Ardosa 2005

2016. január 01. - sweetsole

Három német pincészet (Weingut Koehler-Rupprecht / Weingut Georg Breuer/ Weingut Meyer-Näkel) portugáliai kalandja a Douro völgyéből Regua közeléből.

campo_ardosa.jpg

Hagyományosan Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz és Tinta Barocca szőlőfajtákat termesztenek a birtok 8 hektáros területén, a tőkék életkora 20-40 év közötti. Amikor 2000-ben megvásárolták a szőlőterületet, mindössze egy egyszerű épület állt a birtokon, melyet a korábbi tulajdonos a szerszámok tárolására használt. Az első két évjárat még ebben a kajibában készült, de két évvel később már a saját feldolgozó és érlelő pincéből kerültek ki a borok Rui Cunha kezei közül. A borászati technológiára jellemző a hosszú újhordós érlelés, két bort készítenek, éves szinten összesen 40000 palackot. Posztunk tárgya a magasabbra pozicionált Ardosa, kistetvére az Ardosino névre hallgat.

Quinta da Carvailhosa Campo Ardosa 2005
Egy nappal korábban bontott palack végéből kaptam egy kis kóstolót, csak a dugó volt visszanyomva a palackba. Elsőre enyhén rumos, érett aszalt gyümölcsös illat, de egy-két pörgetést követően a rumosság eltűnik, a gyümölcsök friss pirosbogyósokra váltanak, meggyes, málnás vonal, enyhe rózsával, tejcsokoládéval, pipadohánnyal. A korty nagyon üdítő, simán letagadhat 4-5 évet, lendületes savak, finomszemcsés enyhén szárító tannin. friss cseresznyés gyümölcsök. A szesz mindössze 12,5%, harmónia és lendület, tökéletes állapotban. Tetszett, 7 pont (90).

Itthon is kapható a FineWines kínálatában, a pincészet weboldala itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr808204916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása