The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

A pince mélyéről

Homonna Édes Hármas 2010

2016. március 21. - sweetsole

Homonna Attilával és boraival ritkán találkozni rendezvényeken, így igazán csak Erdőbényei látogatással, vagy vásárolt palack alapján lehet borait kóstolni. Mivel a birtok kicsi, a borok alacsony palackszámban készülnek, az árak nem a magyar átlagkeresetekhez vannak igazítva, így azok jelentős része külföldi poharakban landol, de tavaly decemberben előkerült a pince mélyéről néhány palack 2010-es Édes Hármas.

homonna.jpg

Illatában botritisz, méz, aszalt körte, kajszi és sárgabarack, enyhe teás hangulat, most kezd átmenni a tercier fázisba. A korty pazar, úgy nyeli el a 140 gramm körüli maradékcukrot, hogy vakon 60-nak tippeltem, savai lüktetnek, vibrálnak. Minden a helyén, krémes korty, élmentesen illeszkedő alkotók, mézes, barackos, mangós gyümölcsösség a hosszú lecsengésben. Gyors tempóban ürült a palack, simán hozza egy 5 puttonyos minőségét, sőt biztos van olyan, amin túl is tesz. Magabiztos 7 pont (91)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr708508268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása