The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Best buy Sauvignon Blanc

Mount Nelson vs African Rock

2016. március 17. - sweetsole

Elég cudar vakon összehasonlítani egy 900 forintos Aldis bort egy Új-Zélandi tétellel, most ezt dobta a gép, de szégyenkeznie mégsem kell. Legközelebb egy Nyakassal nézzük össze vakon, megdöbbennék, ha az kerülne ki győztesen.

african_rock.jpg

African Rock Sauvignon Blanc 2015 Western Cape
Az oroszlánt egy zsiráf váltotta az új évjárat címkéjén, átszabták a színeket is, mely talán jobban is harmonizál a palack tartalmával. Hűvös illat, inkább trópusi gyümölcsök édeskés mangóval, kevésbé harsányan, de tiszta, és fajtajelleges. Ízre sem tud nyilván annyit, de annyival nem is rosszabb, mint amennyivel a Mount Nelson drágább. Savai tompábbak és mintha egy kis maradékcukor is kerekítené, búcsúzóul szép trópusi gyümölcsök lenyomatát hagyja a szájban. Hibátlanul elkészített technobor, Dél Afrikai palackozással, mely ennyi pénzért ajándék. 4 pont (82) (Aldi / 900,-)

mount_nelson.jpg

Mount Nelson Sauvignon Blanc 2014 Marlborough
Illat alapján kiszúrtam, hogy ez lesz a nagyobb presztízsű, kirobbanó, buja illat, vágott fű, csalán, egres, papaya, citrusok, lime. Friss és üde savak, citrusok, lime és bodza, közepesnél hosszabb lecsengéssel. Harsogó kivagyisággal hirdeti Új-Zélandi voltát, egyetlen hibája, hogy kiszámítható, és nagyjából izgalommentes. Ennyi pénzért némi csavart is várhat a fogyasztó. 5 pont (85). (Bortársaság / 4.850,-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr178487590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása