The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Egy jó Magyar Pinot

Losonci Bálint Pinot Noir Válogatás 2012

2016. január 08. - sweetsole

A Gereg dűlő termése, melyet ebben az évben már nem lehetett feltüntetni a címkén. Mindössze 432 palack, de ebből legalább még lehetett szerezni, sajnos a 2013-as válogatás Pinot már nem igazán jutott el a fogyasztókhoz, pillanatok alatt eltűnt a polcokról.

image-2016-01-01-10-40-31.jpg 

Losonci Pinot Noir Válogatás 2012
Enyhe barna karima, de nem vészes. Illatra egész intenzív, de a legfőbb, hogy fajtajelleges, nagyon szép erdei gombás, avaros vonal keveredik a friss cseresznyés, málnás gyümölcsökkel, kék virágokkal, fűszerekkel, de a poharat pihentetve a hordó pörkölt jegyei, enyhe kávé és dohányosság is felbukkan. Akárcsak az illat, a korty is frissnek hat, lendületes savak adnak tartást a kortynak, melyben a gyümölcsök játsszák a főszerepet, cseresznye, málna és csipkebogyó ízei keverednek, s köszönnek vissza a hosszú lecsengésben. Másnapra lényegesen veszít a vonzerejéből, de a TOP10 magyar Pinot élményembe simán belefér. 6 pont (87)

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr1008234484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása