The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Belépő az óriások földjére

Bodega Numanthia Numanthia 2008

2016. január 18. - sweetsole

Az elmúlt időszakban volt szerencsém egy-két nagyobbacska, de a nagyborok világába még csak belépő szintet képviselő spanyol versenyzőhöz. Közös jellemzőjük, hogy nagy palackszámban iszonyat minőséget képesek előállítani, a hordóhasználat ugyan nekem egy kicsit sok, de a Villány fanatikusok bátran kísérletezhetnek.

numanthia.jpg 

LVMH tulajdonban lévő 1998-ban alapított pince, 83 hektár termőterülettel, melyen csak öreg tőkés tinto de toro terem. A tőkék 40%-a 70 év feletti, de van egy 4,8 hektáros terület 140 éves tőkékkel, amiből a pincészet Termenthia nevű csúcsbora készül. Ezen kívül egy alap Termes néven, és posztunk tárgya a Numanthia, mely minimum 50 éves tőkék termése.

Bodega Numanthia Numanthia 2008
Éjfekete szín, nagyon tömény, mély illat, bőrrel, dohánnyal, feketeribizlivel, szederrel, ibolyával, édes fűszerekkel, füstös jegyekkel. Hatalmas test, sötétbogyós gyümölcsök áradata, fűszerek és étcsokoládé, füstös aromák, nagyon finomszemcsés, beépült tanninnal. A nagyság ellenére nem válik nehézkessé, a magas alkoholt jól tartják a lendületes savak. Teljes pompájában másnapra mutatja meg magát, élmentes alkotók, én viszont ennyi pénzért egy kicsit többet várnák, mivel túl sok díszítő jegyet nem villant, inkább kecsesen robosztus, nem a fineszre gyúr. Nagy bor, de nem döntött le a lábamról. Ajánlott téli hideg estékre hosszú beszélgetésekhez. 7 pont (91) Ajándékba kaptam, de ismerve az árát nem venném meg újra.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr208258842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása