The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Egy kevésbé felkapott fajta remeklése

Orsolya Zweigelt 2011

2016. január 15. - sweetsole

Az elmúlt 1-2 évben Orsolyáék eltűntek a reflektorfényből, nagyon keveset lehet róluk olvasni és hallani. Weboldaluk fejlesztés alatt, a facebook profil viszont folyamatosan frissül, képekkel gazdagszik. Utoljára a Mitiszolon két könnyebb fehérbort kóstoltam tőlük, most pedig előtúrtam egy palackot a pince mélyéről.

orsolya_zweigelt_2011.jpg 

Orsolya Zweigelt 2011
Bíbor csillogós szín, illatában áradó pirosbogyósok, eper, málna és meggy, elegáns hordófűszerek, érintésnyi vanília. A legszebb arcát talán a bontás után két órával kezdte mutatni, de még harmadnapra is mindent elsöprő pirosbogyósok jelentkeztek illatában. Remek szerkezet, lüktető savak, lekerekedett tanninok, a test alig közepes, de tobzódik a friss gyümölcsökben. Ribizlis, fanyar meggyes ízek, egy pillanatra sem válik nehézkessé, akár nagy kortyokban is fogyasztható, ugyanakkor szálazni is lehet. Az egyensúly hibátlan, igazi örömbor, rovására mindössze annyi írható, hogy a lecsengése lehetne egy kicsit hosszabb. Egy vakon kóstolt kékfrankos sorba észrevétlenül beépülne. Akinek van belőle még akár érlelheti is. 6 pont (89) Anno 3.660,- huf, ha tehetném megvenném újra.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr338258614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása