The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Két jó rajnai

Heymann-Löwenstein / Leitz

2016. január 04. - sweetsole

A koncepciómentes karácsonyi kóstolónkon szerepelt a hajtás után szereplő két rizling, mindkettő meggyőző teljesítményt nyújtott.

riesling_paros.jpg

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen 2014 / Mosel
Nyitáskor a pincétől megszokott, gumis, bakelites, dohányos, kátrányos illatvilág, de egy gyors, 10-15 perces dekantálás teljesen eltünteti, helyét kezdődő petrolosság veszi át, friss citrusos gyümölcsökkel, barackal és almával. Némi kénesség is lappang még az illatban, de ez betudható fiatal korának. A korty nagyon virgonc, savai lüktetnek, a citrusok és fehérhúsú barack gyümölcsei kitöltik a száj minden szegletét, perces lecsengéssel búcsúzik. Két óra elteltével visszakóstolva, a gyümölcsök kiegészülnek egy fehér virágos vezető illatjeggyel, a petrolosság és a kén teljesen eltűnik, a korty lehengerlő gyümölcsössége viszont változatlan marad, örömbor pályája elején. Eléri a 7 pontot (90) 5.600,- huf.

Leitz Berg Rottland Riesling 2013 / Rheingau
A közelmúltbeli Leitz vertikális esten már kóstoltam, most elvittem magammal a karácsonyi kóstolónkra. Érett, tömény illat, mintha egy kis botritisz is színezné, de inkább a fehér virágok, alma, érett őszibarack a vezető illatjegy, érintésnyi petrollal. Precíz egyensúly, lendületes savak, érintésnyi, de észrevehetetlen maradékcukor kerekíti, barack, lime, trópusi gyümölcsök kavalkádja. Nagyon fiatal, de ígéretes jövőkép sejlik fel előttem 7 pont (92) 8.900,- huf.

Mindkét bort a FineWines karácsonyi akciójában vettem, annyiért mindkettőt megvenném újra.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr578205050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása