The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Karácsonyi Boraim III.

Bott Pince Bott-rytis 2011

2015. december 27. - sweetsole

A tegnap posztolt édes folytatása, mely féláron közel hasonló élményt nyújt, s máig a legtalálóbb elnevezésű hazai bor. Tiszta furmint, 150,5 g/l maradékcukor, 11,5% alc., 505 félliteres palack. Illatában friss citrusos jegyek keverednek barackos, körtés, kandírozott…

Tovább

Karácsonyi Boraim II.

Szepsy Cuvée 2007

Egy legenda. Megjelenésekor minden fronton ódákat zengtek a borról, sőt Albert gazda annak idején 10 ponttal jutalmazta. Azóta eltelt néhány év, a cuvée helyett szamorodni díszeleg a címkén, tárgyi borunk magára kapott egy sötétebb színárnyalatot és némi érettséget. Lássuk…

Tovább

Karácsonyi Boraim I.

Georg Mosbacher Riesling Forster Musenhang 2013

Egy eddig még nem kóstolt Mosbacher Erste Lage bor, a hal mellé gondoltam beilleszteni a menübe, de nem volt a legjobb választás, mivel simán lenyomta a halat. Önmagában sokkal nagyobb élményt nyújtott. 8,63 hektáros dűlő Forsttól nyugatra, melyből 0,48 hektáros terület a…

Tovább

FineWines Borestek: Borünnep 2015

Varázslatos évzáró örömborozás

A blog rövid történetében eddig talán a legtöbb posztot a FineWines események kapták, ami nem véletlen. Megkockáztatom, hogy nemcsak a Budapesten, de az egész országban, sőt továbbmegyek az egész világon, és innentől kezdve ha nem hiszünk a földön kívüli életben az egész univerzumban nincs még egy…

Tovább

3 Borász Est az ETAP-ban

Szecskő Tamás / Váli Péter (VáliBor) / Mucsi Zalán (Grál Borház)

A koncepció egyszerű, 3 borász elhozza 3-3 borát, kötetlen kóstolási, beszélgetési lehetőség, megengedő áron. Az ETAP most már több mint egy éves fennállása alatt, mindössze ez volt a második látogatásom. Az első alkalommal egy pénteki estén az idő múlásával szépen…

Tovább
süti beállítások módosítása