The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Szecskő Rubintos 2009

2015. október 02. - sweetsole

A rubintost kadarka és kékfrankos keresztezésével hozta létre Kozma Pál és Tusnádi József 1951-ben. Tudomásom szerint jelenleg csak Szecskő Tamás készít rudintosból bort és Ő se sokat, mindössze évi ~500 palackot a Peres dűlőből. Borunk világos rubin színben pompázik,…

Tovább

I Cacciagalli Phos 2013

Fiatal pincészet Campania északi részéről, 100% aglianico, organikus / biodinamikus művelés, 4.400 tőke/hektár, vulkanikus talaj, természetes borkészítés amforában, szűretlen, derítetlen. Bontáskor kicsit fülledt, földes, animális illat, mely 20 perc elteltével szépen…

Tovább

Nyolcas Pince Kékfrankos 2013

Bencze Pinot beszerző körúton jártam, s ha már ott voltam, vettem egy-két kézműves tesztalanyt kipróbálásra. A címkéről mindössze annyi derül ki, hogy a Pajdos dűlő kékfrankosával van dolgunk, melyet szűretlen állapotban zártak palackba, a szesz 13,5-es. A weboldalon…

Tovább

Riesling ünnep

Best of Riesling est Finewines módra

A Tar Ferenc által működtetett Finewines / Riesling kereskedés ismét nagyon szép sort rakott össze régebbi évjáratú, de még kapható készletéből, mely kihagyhatatlan alkalmat kínált a fajta kedvelőinek. Felvezetésnek egy itthon kevésbé ismert pezsgőház tételével indult…

Tovább
süti beállítások módosítása