The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Nyolcas Pince Kékfrankos 2013

2015. szeptember 29. - sweetsole

Bencze Pinot beszerző körúton jártam, s ha már ott voltam, vettem egy-két kézműves tesztalanyt kipróbálásra. A címkéről mindössze annyi derül ki, hogy a Pajdos dűlő kékfrankosával van dolgunk, melyet szűretlen állapotban zártak palackba, a szesz 13,5-es.

img_20150806_222923_nyolcas.jpg

A weboldalon rákeresve a részletekre, a szőlő 1981-es telepítésű, 0,7 hektáros terület. Saját telepítetés, de az élet elszólította a családot Egerből, ennek ellenére a mindvégig megmaradtak a területeik, melyek bérművelésben voltak. A 2000-es évek elején tértek vissza Egerbe, pontosabban a régi családi Ostorosi pincébe, ahonnan helyhiány miatt egy új pince vásárlásával átköltöztek a Nagykőporos útra, ami Ostoros felé vezet ki Egerből. Természet közeli gazdálkodás, fajélesztő mentes erjesztés. Első saját tételek 2009-es évjáratból jelentek meg a piacon.

Visszatérve a borra, nagyon szép ajánlás olvasható róla a weben, melynek fele se igaz szaga van. Se meggy, se cseresznye nem jön az illatban, ellenben van egy céklás, földes vonal, de gyümölcsök sehol. Hiába vártam, hogy több napig szellőzőn, a gyümölcsök nem nagyon kerültek elő, de legalább céklás illat eltűnt. Az ízben sem nagyon leltem a gyümölcsöket, minimálisan talán egy kis meggy, a savai viszont jók, érintésnyi tannin. Sajnos egy enyhe kesernyés lecsengéssel búcsúzik a korty. Jóindulattal 4 pont (81) / 2.590,- huf, annyit nem ért, egyenlőre nem vagyok meggyőzve Nyolcas ügyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr687813858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása