The fear of running out of natural wine

Novinophobia

Novinophobia

Szicíliai kitekintés 3

Alberto Graci Etna Rosso 2012

2015. szeptember 23. - sweetsole

100% Nerello Mascalese az Etna északi oldaláról, Passopisciaro település 600 méter körül fekvő ültetvényéből, organikus szemlélet. A birtok belépő bora, 13,5 euro.

img_20150901_182625_graci.jpg

A kóstolás előtt 20 percet dekantáltam, illata betöltötte az egész helyiséget, enyhe kávé, fűszerek, szárazpróbában füstös, szárított paradicsomos illatjegyek maradnak vissza. A korty kerek, lendületes savak vezetik, enyhén érezhető szárító tanninosság, de cseppet sem zavaró, van mellette bőven beltartalom, enyhén lekváros, aszalt gyümölcsök formájában, hosszú lecsengésében kis szárított paradicsom, áfonya, sötét bogyós gyümölcsök maradnak meg emlékezetesen. Melegedve a 14-es szesz minimálisan érezhető, de nem zavaró. Inkább érdekes bor, mint közönségkedvenc. 6 pont (87-88) Annyira más mint a megszokott szőlőfajták, hogy érdekességképp mindenképp megérte az árát.

A birtok részletes bemutatását a borrajongón olvashatjátok akov tollából: http://borrajongo.blog.hu/2015/07/13/etna_alberto_graci.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wineside.blog.hu/api/trackback/id/tr27795412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása